WedstrijdverslagZaterdag 15 oktober speelden wij onze vierde wedstrijd tegen Favorita in Dinxperlo. Na een deel van de warming-up op andere velden te hebben gedaan, omdat de wedstrijd voor ons uitliep, konden we uiteindelijk beginnen!

We begonnen goed! De pass lag goed aan het net en aanvallend werden alle opties benut. Er werd met veel lef gespeeld. De sfeer zat er lekker in, en er werd hard voor elkaar gewerkt. Het ging de hele set gelijk op, en het werd steeds spannender. Door onder andere een dubieus einde werd de set uiteindelijk toch verloren (eindstand: 27-25). De tweede set begonnen we minder goed. De sfeer viel weg en we gingen als individuen spelen in plaats van als een team. Passend en aanvallend ging het niet meer zo soepel als in de eerste set. Helaas hielpen wissels en time-outs niet en werd deze set ook verloren (eindstand: 25-13). De derde set konden we niks anders meer doen dan alleen maar keihard werken als een team om een kans te houden op winst. Het ging gelijk op in het begin, maar het lukte ons niet om ons niveau de hele set vol te houden. Uiteindelijk speelde Favorita een constantere set en werd het 3-0 (eindstand: 25-18). Maar er was natuurlijk altijd nog die vierde set, en dus ook altijd nog een mogelijkheid op een punt. Het lukte ons om toch weer de koppen bij elkaar te krijgen en om als een team samen te werken. De pass liep lekker en aanvallend ging het ook weer een stuk beter. Uiteindelijk lukte het ons de wedstrijd nog enigszins mooi af te sluiten door twee kill blocks achter elkaar van Dimitri (eindstand: 22-25).

Het was natuurlijk balen om met 3-1 te verliezen, maar achteraf is het goed om te zien dat we ons de vierde set herpakt hebben, en dat we weggingen met dat ene punt. Volgende week spelen we onze volgende wedstrijd, op 22 oktober, tegen SDS HS 1, in Voorthuizen. Tot dan!

Wouter Lemstra