Volleybal in Duiven is ontstaan uit de volleybalclub Apollo 1969-1973. Daarna is volleybal meegegaan in de vereniging Thuve '73, een vereniging in Duiven voor verschillende sporten waaronder volleybal. Om inwoners van de gemeente Duiven en omgeving gelegenheid de volleybalsport breder te beoefenen is in 1993 volleybal in Duiven op eigen benen gaan staan onder de naam Volleybalvereniging Reflex.

De afgelopen jaren is Reflex gegroeid naar +- 250 leden:

- 180 competitiespelers
- 70 recreatieve volleyballers
- 14 competitieteams
- 50 kaderleden (vrijwilligers)


Reflex is aangesloten bij de Nevobo Regio Oost. Deze regio beslaat een deel van Overijssel en Oost-Gelderland: globaal het gebied tussen Enschede en Duiven, en tussen Zutphen en Winterswijk. Reflex heeft heren- en damesteams die uitkomen op verschillende niveaus, van regiodivisie t/m de 4e klasse. Daarnaast spelen jeugdteams in verschillende jeugdklassen: van hoofdklasse tot 3e klasse. Pupillen spelen in teams van 4 spelers het zogenaamde circulatievolleybal, een variant van volleybal als voorbereiding op het "echte" werk.

Sportcentrum Triominos en sportzaal Huis van Droo te Duiven zijn de trainings- en wedstrijdlocaties van Reflex. Hier wordt op 3 avonden per week (in Triominos op dinsdag en donderdag; in Huis van Droo op woensdag) van 16.30 uur tot 23.00 uur getraind. In 30 speelweken wordt de competitie afgewerkt, waarvan 14 thuis-wedstrijddagen. (Daarnaast neemt Reflex met teams deel aan de bekercompetitie.