Wedstrijdverslag Zaterdag 22 april 2017: de laatste reguliere competitiewedstrijd van dit seizoen en een mooi Reflexeindfeest stonden op het programma. Iedereen had er erg veel zin in! Qua ranglijst stond er voor ons niks meer op het spel, dus er kon vrijuit gespeeld worden. Onze tegenstander, Scylla H2, kon nog een plekje stijgen, maar wist ook al zeker dat zij dit seizoen in de middenmoot zouden eindigen.


In de hal waren de voorbereidingen voor de avond in volle gang en dit zorgde al vroeg voor een goede sfeer. We waren compleet en zonder noemenswaardige blessures. Koen en Benjamin uit H2 sloten ook nog aan, dus we waren op volle sterkte. Dimi mocht deze wedstrijd op diagonaal uitkomen. De goede sfeer werd doorgetrokken naar de wedstrijd, al moest de beleving vooral van onze kant van het veld komen. We begonnen niet met ons beste spel, af en toe iets te veel lol en te weinig concentratie, maar we speelden met plezier en dat bleek genoeg: eindstand 25-18. De tweede set was niet veel anders en eindigde in 25-20.

Dan de derde set. In deze set werden vijf wissels toegepast: iedereen behalve ik, Rutger, werd gewisseld. Deze wedstrijd is mijn laatste wedstrijd in dit team en ik vond het mooi om op deze manier met iedereen uit dit team in het veld te hebben gestaan! Tot 22-18 geen vuiltje aan de lucht. Daarna maakten we veel fouten en werd het opeens spannend. Een time-out bij 24-23 mocht niet baten en we verloren deze set helaas met 24-26.

Voorafgaand aan de vierde set kwam het team met een verassing. “We nemen vandaag afscheid van onze aanvoerder en we zijn met de scheidsrechters overeengekomen dat jij de laatste set in dit shirt speelt” zei Oscar. Een shirt met opdruk “7”, “v.d. Leemkolk”, “Vedette” en “Rots in de branding” werd in mijn handen gedrukt en nog overrompeld door deze mooie verassing stapten we weer het veld in. Er moest natuurlijk nog wel even gewonnen worden om dit daadwerkelijk de laatste set te laten zijn. Maar dit bleek geen enkel probleem. Scylla was er wel klaar mee, zo leek het. Bij het 21-12 volgde voor mij ook nog een publiekswissel. Publiek: dank jullie wel! Natuurlijk voor dit moment, maar vooral voor de support die jullie ons het hele seizoen hebben gegeven. En daar zaten echt memorabele momenten tussen (ik denk aan de bekerwedstrijden)!

Het geeft een dubbel gevoel om op dit moment uit het team te stappen, want het draait nu net eigenlijk echt lekker: vooral de tweede seizoenshelft hebben we mooie resultaten geboekt en kwamen we op waardig 3e divisieniveau. Maar precies dat maakt ook dat ik dit team nu met het volste vertrouwen achterlaat. Volgend seizoen verwacht ik echt te gaan genieten, vanaf de tribune weliswaar. De afgelopen seizoenen hebben we ons als team en als individuen enorm ontwikkeld. En ik ben blij daar onderdeel van te hebben uitgemaakt. Mannen bedankt, en het ga jullie goed!

Rutger van de Leemkolk