Volleybalvereniging Reflex, een sportieve organisatie met veel ambities

Volleybalvereniging Reflex uit Duiven biedt een sterke combinatie van sport en gezelligheid. Devereniging telt rond de 200 leden. Reflex neemt deel aan de Nevobo competitie met 9 senioren- en 5 jeugdteams (dit is exclusief de pupillenteams). Behalve leden die competitie spelen hebben we een grote en gezellige groep recreanten (3 teams). Vanaf de leeftijd van 6 jaar kan men beginnen met volleyballen.

Geschiedenis
Volleybal in Duiven is in 1969 begonnen met Volleybalvereniging Apollo. In 1973 is Apollo opgegaan in de omnivereniging Thuve '73, waar naast volleybal ook gymnastiek, korfbal en badminton kon worden beoefend. Om inwoners van de gemeente Duiven en omgeving gelegenheid te bieden de volleybalsport breder te beoefenen is in 1993 het volleybal in Duiven weer op eigen benen gaan staan onder de naam Volleybalvereniging Reflex.

Reflex is aangesloten bij de Regio Oost van de Nevobo. Deze regio is op 1 juni 2010 ontstaan uit een fusie tussen de voormalige regio's Oost en Nieuw-Gelre. Reflex heeft heren- en damesteams die uitkomen op verschillende niveaus, van regiodivisie t/m de 3e klasse. Daarnaast spelen jeugdteams in verschillende jeugdklassen: van hoofdklasse tot 3e klasse. Pupillen spelen in teams van 4 spelers het zogenaamde Cool Moves Volleybal (CMV), een variant van volleybal als voorbereiding op het "grote" werk.

Sporthal Triominos te Duiven is de thuishaven van Reflex. Hier wordt op 2 avonden per week (dinsdag en donderdag) van 18.00 uur tot 22.30 uur getraind. Daarnaast traint op woensdagavond een recreantenteam in sportzaal Huis van Droo te Duiven. In 30 speelweken wordt de competitie afgewerkt, waarvan 14 thuis-wedstrijddagen (donderdagavond 21.00 uur en/of zaterdag van 11.30 uur tot 15.45 uur). Reflex neemt met meerdere teams deel aan de bekercompetitie.

Doel van de vereniging
Jeugd zo goed mogelijk te begeleiden, zowel in sportief als maatschappelijk opzicht. Immers, "wie de jeugd heeft, heeft de toekomst." Dit doel wordt bereikt door gekwalificeerde jeugdtrainers aan te stellen (sportief) en jeugdleden waar mogelijk binnen de vereniging in te zetten als vrijwillig kaderlid (maatschappelijk: "iets doen voor de club", voorbeeldfunctie voor andere leden):
- Jeugdtrainer;
- Jeugdscheidsrechter;
- Vaste teller bij Reflex Dames 1 en Heren 1;
- Andere functie in de vereniging.
Voor de seniorenafdeling geldt als doel op een zo hoog mogelijk niveau volleybal te spelen. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen prestatieteams (de eerste dames- en herenteams) en overige competitieteams op elk niveau. Tot slot kent Reflex een aantal recreantenteams. Op recreatief niveau wordt wekelijks volleybal gespeeld, waarbij met name het sociale aspect een grote rol speelt.

Beleidsplan
In het beleidsplan zijn alle hoofdlijnen verwoord met betrekking tot de wijze waarop de vereniging haar doelen probeert te verwezenlijken.
Download hier het definitieve beleidsplan voor de periode 2015-2020.


Download het beleidsplan hier